Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Mától kötelező megosztani a születési évet Instagramon

Az Instagram vezetősége bejelentette, a felhasználók biztonságát szeretnék megóvni azzal, hogy nyilvánossá teszik az általuk megadott születési évet az adatlapokon.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Azok, akik még nem adták meg születési dátumukat Instagramon, az elkövetkező napokban sorozatos értesítéseket kaphatnak az applikációtól, amelyeket később már nem lehet figyelmen kívül hagyni – írta a MacRumors portál.

A júzerek kötelesek lesznek bepötyögni a születési évüket, máskülönben nem lehet majd használni az appot, erre pedig egy feljövő üzenet is figyelmeztetni fogja őket. Erre azért volt szükség, mert elszaporodtak a platformon a kiskorúakkal kapcsolatos online szexuális abúzusok, ezért úgy döntöttek a fejlesztők, változtatnak a helyzeten. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

A frissítésnek köszönhetően új biztonsági funkciókat adhatnak hozzá az alkalmazáshoz, ezáltal a lehető legjobb élményt nyújthatják korcsoport szerint a felhasználóknak.

Nem ez az első eset, hogy az Instagram szigorít a szabályokon, március óta ugyanis tilos a felnőtteknek 18 év alattiak számára személyes üzenetet küldeni, a 16 év alattiak pedig kizárólag privát fiókkal rendelkezhetnek.

Trükközésre sem lesz lehetőség, ugyanis az Instagram beveti a mesterséges intelligenciát is, ami képes hozzávetőlegesen belőni fotók alapján az adott személy életkorát, így nehéz feladatnak bizonyulhat a rendszer kijátszása.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.