Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Több embert őrizetbe vettek a tálibok a terrortámadással kapcsolatban

Több ország – köztük Oroszország, Franciaország, Törökország és India – elítélte a támadást.

...svg content...Fotó: Kabul, 2021. augusztus 18. Tálib fegyvereseket fényképeznek Kabulban 2021. augusztus 18-án. Három nappal korábban a szélsõséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fõvárosba és elfoglalták az afgán kormányerõk által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/AP/Rahmat Gul
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Több embert őrizetbe vettek az Afganisztán fővárosában, Kabulban, a reptérnél történt robbanásokkal kapcsolatban – közölte Zabihullah Mujahid, a Talibán egy szóvivője. 

A Sputnik News beszámolója szerint Mujahid hozzátette, hogy a pontos részletekről egyelőre nem adnak tájékoztatást. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

A kabuli nemzetközi repteret és környékét csütörtökön legalább négy robbanás rázta meg, míg a nyugati erők az evakuálást végezték. Legalább 90 afgán civil és 13 amerikai katona életét vesztette a terrortámadás következtében.

Az öngyilkos merénylők és fegyveresek által végzett terrortámadásért a Daesh-Khorasan, vagyis az Iszlám Állam egy helyi szerve vállalta a felelősséget.

Muraz Gazdiev orosz újságíró a Twitteren tette közzé a tálibok által megosztott képeket, melyeken az Iszlám Állam tagjaiként azonosított, a terrortámadással gyanúsított személyek láthatóak:

A tálib fegyveresek néhány nappal ezelőtt nyomultak be az afgán fővárosba, majd teljesen átvették a hatalmat Kabul felett, miután az Egyesült Államok hadserege megkezdte a kivonulási műveleteket az országból. 

Az evakuációs folyamatok még mindig zajlanak, a repülőtéren és annak környékén több ezer afgán és külföldi állampolgár vár a kimenekítésre.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.