Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,81 Ft
Euró
389,79 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
59,277 $

Nem túl biztató hírek érkeztek a Pfizerrel kapcsolatban

Habár a Pfizer oltóanyag az egyik leghatékonyabb oltóanyag a koronavírus ellen, úgy tűnik, a delta variáns még ezzel a vakcinával is kibabrálhat.

Fotó: Unsplash/CDC
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Financial Times az Oxford Egyetem kutatását tette közzé, mely alapján a Pfizer hatékonysága a második oltás után négy hónappal közel a felére csökken. A kutatásban összesen 700 ezer brit beteget vizsgáltak, és már a delta variánssal kapcsolatban is el tudták végezni a vizsgálatokat.

Azon vizsgált személyek, akik megkapták a második adag Pfizert, egy hónappal később 90 százalékosra csökken a védettség. Ez a második hónapban 85, majd a harmadikban 78 százalékra csökken. Öt hónap elteltével viszont már csak 50 százalékos védettséget nyújt az oltóanyag. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

A tanulmányban kiemelték, az mRNS-vakcinával oltottaknak ugyanúgy szükségük lehet egy emlékeztető oltásra, hogy biztosan védettek legyenek az először Indiában azonosított delta variánssal szemben.

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.