Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,965 $

Nem aprózta el, 15 bevándorlót próbált Magyarország területére szállítani

Újabb embercsempészt fogtak a magyar hatóságok, ezúttal a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei voltak azok, akik intézkedtek.

Fotó: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség tájékoztatása szerint az embercsempészettel gyanúsított személy egy 48 éves magyar állampolgár, akit csütörtökön éjfél után igazoltattak Ásotthalom külterületén. A VW Transporter típusú kistehergépkocsiban összesen 15 határsértőt találtak.

Az illegális bevándorlók szíriai állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni, ahogyan azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Ezt követően a magyar állampolgárt őrizetbe vették, akivel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

10, magát szírnek való illegális bevándorlót tartóztattak fel Garánál

A határsértőkkel szemben pedig a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. „Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.”

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.