Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Felfüggesztették az afgán főváros evakuálását

A Pentagon szóvivője közölte, abban bíznak, hamarosan visszaállhat a légi közlekedés az afgán fővárosban.

Fotó: Unsplash/Olivia Anne Snyder
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Mind a katonai, mind a civil légi járatok közlekedését Afganisztánban, így leállt az evakuálás főváros, Kabul repülőterén – írja a hvg.hu a BBC-re hivatkozva. 

John Kirby, a Pentagon, vagyis az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte: a repülőtér felügyeletét ellátó amerikai csapatok az elkeseredetten menekülni próbáló kabuliak miatt kitört káosz után a rend helyreállításán dolgoznak, miután többen megszegték a biztonsági előírásokat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ahogyan mi is beszámoltunk róla korábban, a kabuli repülőtéren öt ember életét vesztette, de egyelőre nem világos, hogy fegyverlövések végeztek-e velük, vagy a tömeg taposta őket agyon. 

Az amerikai katonák a levegőbe lőve figyelmeztető lövéseket adtak le, hogy megpróbálják feloszlatni a tömeget, miután az emberek több repülőgépre megpróbáltak betörni. Néhányan a gépek szárnyára, egyéb részére kapaszkodtak fel, majd felemelkedés közben a mélybe zuhantak. 

A Pentagon szóvivője közölte, hogy a kabuli repülőtér biztonságára jelenleg 2500 amerikai katona felügyel, és további 500 egyenruhás érkezik a helyszínre erősítésként. Kirby hozzátette, reményeik szerint hamarosan vissza tudják állítani a légi közlekedést.

Az afganisztáni helyzetről készült hosszabb elemzésünk itt érhető el, míg a fővárosi repülőtéren kialakult káoszról készült felvételekről itt írtunk korábban.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.