Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,861 $

M7-es busztragédia: mindenki aludt a buszon, amikor bekövetkezett a halálos baleset

Egyre több információ lát napvilágot a tragikus M7-es buszbalesetről, aminek eddig összesen 8 áldozata van, de ugyanennyi súlyos sérültről tudni.

...svg content...Fotó: Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A jobb hírek közé tartozik, hogy nem volt gyermekáldozata a balesetnek, és a súlyos sérültek között sincsenek kiskorúak. A busz vezetője életét vesztette, egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tragédiát.

A lehetséges okok között szerepel a műszaki hiba, elalvás és a rosszullét is. Erre a kérdésre csak később kaphatunk választ a nyomozás során, vagy annak végén. Többek között Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét fejezte ki a tragédia kapcsán, hivatalos közösségi oldalán keresztül reagált a történtekre. Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

Az M1 tudósítója, Kovács Szilvia a székesfehérvári helyszínen közölt információkat a balesetről, aminek ideje alatt 56-an utaztak a buszon. A sérültek kórházi ellátása folyamatosan zajlik, a fejérmegyei kórházba összesen 20 sérültet szállítottak.

Úgy tudják, hogy a Horvátországból érkező busz utasai javarészt budapestiek, de információik szerint vannak köztük székesfehérváriak is. Az M1 tudósítója hozzátette, arról is információt szereztek, hogy a buszon mindenki aludt, amikor bekövetkezett a tragédia.

Nagy rázkódásra keltek fel az utasok, majd ezt követően felborult a busz. „Az autó egyik sofőrje is az elhunytak között van.” – mondta az M1 tudósítása. „Nem lehet tudni, hogy műszaki hiba történt, vagy esetleg a sofőr elaludt, a baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.”

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.