Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,903 $

A Barca brutális összeggel tartozik Messinek

Ez az a része a halasztott fizetésnek, amiben a teljes csapattal megállapodtak a világjárvány miatt, a klub pedig 2022-ig tervezi ezeket a kintlévőségeket rendezni.

Fotó: Unsplash/Alessio Patron
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Messi már a Barca történelmének számít. Az argentin klasszis és a klub közötti kapcsolat azonban még nem zárult le teljesen: Messi meglepő és váratlan távozása egész komoly ügyeket hagyott maga után, amelyekkel mindkét fél jogászai foglalkoznak. Az egyik, és talán a legjelentősebb és legfontosabb ezek közül az a pénz, amivel a Barca tartozik Messinek: nem több és nem kevesebb, mint 52 millió euró.

Amint azt a Sport.es a Barca forrásaiból és a játékos környezetéből is megerősítették, ez az összeg megfelel annak a halasztott fizetésnek, amelyben a világjárvány miatt a teljes csapattal megállapodtak. Mint ismeretes, a korábbi elnök, Josep Bartomeu találkozott az összes játékosával, hogy újratárgyalják a szerződéseiket, amikor a koronavírus-járvány már javában tombolt. Bartomeu beleegyezett a fizetések egy jelentős részének halasztott kifizetésébe, ami Messi esetében 52 millió eurót tesz ki. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Ez az összeg semmiképpen sem egy hűségbónusz része, ahogyan azt korábban feltételezték. A Barca pedig azt tervezi, hogy 2021 és 2022 között teljesíti a tartozás kifizetéseit. Ezeknek a kifizetéseknek az időzítéséről jelenleg a mindkét fél jogászai lázasan tárgyalnak.

Messi eközben a PSG-nél folytatja a beilleszkedést. Most pénteken megtartotta második edzését új csapatával, és a tervek szerint holnap, szombaton a Parc des Princes-be utazik, ahol a párizsi klub új szerzeményeinek bemutatója lesz a Racing Strasbourg elleni Ligue 1-es mérkőzés előtt. Messi ezen a mérkőzésen nem fog játszani, de ott lesz a pályán, hogy köszöntse a szurkolókat.