Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Maradéktalanul képes újrahasznosítani a villanyautók akkumulátorait a Tesla új technológiája

Az akkumulátorokból kinyert anyagok több mint 92 százalékát újrahasznosítja a Tesla legújabb eljárása, amely zöldebbé teheti a teljes iparágat.

Unsplash
Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha sikerül széles körben bebizonyítani a procedúra hatékonyságát, azzal jelentősen csökkenthetnék az elektromos autókba és egyéb kütyükbe helyezett akkumulátorok előállítási költségeit, nem beszélve arról, hogy környezetbarát is lenne az eljárás.

A Tesla jelenlegi akkumulátorai főként kobaltból állnak, amelyet a világ egyik legszegényebb országában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban bányásznak a helyiek embertelen körülmények és szinte zéró havi bérek mellett. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az InsideEV magazin riportjából megtudhattuk, hogy a Tesla számításai szerint tavaly összesen 1 300 tonnányi nikkelt, 400 tonnányi rezet és 80 tonnányi kobaltot hasznosítottak újra, ami megsüvegelendő teljesítmény Elon Muskéktól.

Bennfentes iparági források jelentése alapján az elektromosautó-gyártó mérnökei lassan két éve azon dolgoznak, hogy harmadik féltől származó technológiákat is implementáljanak a saját módszereikhez, ám ezzel kapcsolatosan egyelőre javában zajlanak a titkolózások.

Mivel a Model S lassan már kilenc éve piacon van, ezért a Tesla szerint éppen ezekből a járművekből származó aksik esetében kell felkészülniük az elhasználódott, egyben reciklálandó egységek felhasználására.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.