Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,41 Ft
Euró
395,54 Ft
Font
468,20 Ft
Bitcoin
65,834 $

Egy alkalmazás népszerűsége még a Facebookot is felülmúlta 2020-ban

A TikTok volt tavaly a világ legtöbbet letöltött alkalmazása, megelőzve a Facebookot és annak üzenetküldő platformjait – közölte kedden az App Annie piackövető cég.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alexander Shatov
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kínai tulajdonban lévő videóalkalmazás népszerűsége annak ellenére is megugrott, hogy Donald Trump volt elnök megpróbálta betiltani, illetve amerikai székhelyű befektetőknek való eladását kikényszeríteni – közölte a kutatócég.

A kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok-nak vélhetően egymilliárd felhasználója van világszerte, köztük több mint 100 millió az Egyesült Államokban, és rövid formátumú videói különösen népszerűek a fiatal okostelefon-felhasználók körében. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Joe Biden amerikai elnök júniusban visszavonta elődje rendeleteit, amelyekkel nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva ki akarta tiltani a TikTokot és a kínai tulajdonú WeChatet az amerikai piacokról, de elrendelte a külföldi tulajdonú internetes szolgáltatások potenciális kockázatainak felülvizsgálatát.

Miközben a videómegosztó szenzációról szóló politikai vita dúl, a TikTok az App Annie adatai szerint 2019-ben a negyedik legtöbbet letöltött alkalmazásról a tavalyi első helyre emelkedett. Útközben a TikTok túlnőtte a Facebookot és az amerikai internetóriás két üzenetküldő alkalmazását, a Messengert és a WhatsAppot is – állapította meg a piackövető.

A TikTok népszerűsége arra késztette a Facebook tulajdonában lévő Instagramot, hogy videós funkciókkal bővítse azt, hogy ne maradjon ki a népszerű trendből. Eközben a TikTok a múlt hónapban elkezdte lehetővé tenni a felhasználók számára, hogy akár háromperces videókat is posztolhassanak, megháromszorozva a korábbi felső határt, hogy ezzel is a versenytársak előtt maradjanak.

Az AFP értesülései szerint a Facebook azzal érvelt, hogy a TikTok népszerűségének növekedése aláássa az Egyesült Államokban a trösztellenes hatóságok azon állításait, hogy a kaliforniai csoport uralja a közösségi hálózatokat.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.

Mbappé esetleges orrtörése miatt aggódnak a franciák

A támadó egy szerencsétlen mozdulat során sérült meg és kényszerült idő előtt befejezni a mérkőzést.

Újabb népszerű édesítőszerről derült ki, hogy komoly veszélyt jelenthet az egészségre

Egy friss tanulmány szerint 1000-szeresére emelheti a vér glükózszintjét a xilit, de vérrögképződést is előidézhet, ami stroke-ot vagy szívrohamot okozhat.