Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,975 $

Bepereli a La Ligát és a CVC-t a Real Madrid

Döntést hozott a Real Madrid vezetősége arról, hogy bíróságon támadja meg a La Liga és a CVC befektetési alap megállapodását.

...svg content...Florentino Perez, a Real Madrid elnöke beszél a madridi Santiago Bernabeu stadionban tartott sajtótájékoztatón 2019. március 11-én, ahol bejelentette, hogy újra Zinedine Zidane a Real Madrid vezetõedzõje. Zidane vezetõedzõi megbízatása alatt egymás után háromszor vezette BL-gyõzelemre a Real Madridot. MTI/EPA/EFE/BALLESTEROS
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint arról mi is beszámoltunk, megállapodás született a La Liga és a CVC nevű befektetési alap között, hogy egy 2.7 milliárd eurós tőkeinjekcióval fogják fellendíteni a spanyol átigazolási piacot.

Az alapkoncepció az lett volna, hogy ezt az összeget szétosztják a 20 La Liga klub között, amelyből a Real Madrid (270 millió euró) és az FC Barcelona (261 millió euró) részesült volna a leginkább.

Ezzel alapvetően az lenne a cél, hogy felpörgessék valamennyire a spanyol futballt gazdasági szempontból, ugyanis valamennyi klub kifejezetten kilátástalan helyzetbe jutott a korábbi rossz gazdálkodás és a koronavírus-járvány miatt.

Ennek a megnyilvánulását láthattuk Lionel Messi távozásában is, mert bár a katalán együttest valóban érzékenyen érintette a járvány, a Bartomeu-elnökség alatti rossz gazdálkodás és pazarlás juttatta pénzügyileg nehéz helyzetbe a klubot.

A Marca beszámolója szerint azonban a Real Madrid nem kér a befektetési alap pénzéből, ezért az igazgatóság úgy döntött, hogy egyhangúlag elítéli a Javier Tebas (La Liga elnöke) és Javier Guijarro (CVC alap vezetője) közötti megállapodást.

A blancók igazgatósága arról is döntést hozott, hogy jogi eszközökkel fog tiltakozni a megállapodás ellen, a spanyol lap azonban a hivatalos indoklásukat nem közölte. Így a Real Madrid a La Liga vezetőségét és magát a CVC-t is be fogja perelni.

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.