Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,79 Ft
Euró
397,34 Ft
Font
476,85 Ft
Bitcoin
63,993 $

137 millió euróba kerülhet a Barcának Messi távozása

Most már mindegy.

...svg content...Fotó: Facebook/FC Barcelona
Sport
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A múlt hét második felében derült ki, hogy Lionel Messi és a Barcelona könnyes búcsút vesz egymástól. Arról, hogy hogy zajlott a nagy bejelentés, illetve Messi búcsú-sajtótájékoztatójáról és távozásával kapcsolatos hírekről itt, itt, itt és itt írtunk korábban. 

Az egészen biztos, hogy a Barcelona hatalmasat veszít azzal, hogy útjára engedi a világ egyik legjobb játékosaként hosszú évek óta ünnepelt labdarúgóját, és az sem kérdés, hogy a Camp Nou-tól rengeteg szurkoló távozik Messivel együtt, az azonban eddig nem volt teljesen világos, anyagilag ez mit jelenthet. Soron kívül Megtörtént a vádemelés a szolnoki kalandparkban egy gyermeket felrúgó karateedző ellen, börtönbe kerülhet

A spanyol Sport.es beszámolója szerint a Brand Finance tanácsadó cég úgy becsüli, hogy a katalán csapat bő 137 millió eurós márkaértéktől köszön el az argentin válogatott labdarúgóval együtt, ami 11 százalékos csökkenést jelentene számukra. 

A 137 millió eurós összeghez hozzájárul a klub kereskedelmi tevékenységekből származó bevételének visszaesése nagyjából 77 millió euróval, 43 millió euróval a mezek, pólók és más termékek eladásának megszűnése, a harmadik koncepció pedig a mérkőzésnaponkénti bevételkiesés és a pályán elért eredmények miatti 17 milliós csökkenés.

“Messi jelenléte a Barcelonánál kétségtelenül lehetővé tette a klub számára, hogy szurkolókat, előfizetőket, jobb játékosokat, vezetőket, üzleti megállapodásokat vonzzon, és számos díjat, trófeát nyerjen. Távozása sokba kerülhet a klubnak, márkaértéke pedig fájdalmasan csökkenhet” – magyarázta Teresa de Lemus, a Brand Finance spanyol vállalatának vezérigazgatója.

Kegyetlen módon gyilkolták meg zárkatársukat, tényleges életfogytiglant kaphat két férfi

Egy harmadik férfi ellen is eljárás indult, aki végignézte a bántalmazást és azt, ahogy az áldozat életveszélyes sérüléseket szenved bántalmazóitól, mégsem tett semmit.