Így búcsúzott könnyezve a Barcelonától Lionel Messi, vastapsot kapott (videó)

Fotó: MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau
not image

Kolláth Benjámin

2021. augusztus 8. - 13:01

Vasárnap délben tartotta utolsó sajtótájékoztatóját az FC Barcelona játékosaként Lionel Messi, aki több mint két évtized után távozik a csapattól. Az argentin játékost láthatóan nagyon megviselte, hogy mennie kell.

A futballvilág slágertémája a héten a bombahír volt, miszerint Lionel Messi nem hosszabbít szerződést az FC Barcelona csapatával, távozik a katalánoktól.

Joan Laporta klubelnök pénteken tartott sajtótájékoztatóján részletesen beszélt arról, hogy a La Liga pénzügyi fair play szabályainak és az előző vezetés felelőtlenségének tudható be, hogy egyszerűen nem tudnának olyan szerződést kötni Messivel, amivel nem szegnék meg a követelményeket.

Az elnök akkor arról beszélt, Messi is akarta a hosszabbítást és ha esetleg valakinek efelől kétségei támadtak volna, a játékos vasárnapi sajtótájékoztatóján, ahol végig könnyekkel küszködve beszélt, minden ilyet eloszlatott:

„Jó napot. Nem tudom, meddig leszek képes beszélni. Az elmúlt pár napban folyamatosan azon gondolkodtam, mit mondhatnék. Leblokkoltam, most is le vagyok blokkolva. Nagyon nehéz pillanat ez. Egyáltalán nem erre készültem. Tavaly a botrány után tudtam, hogy mit mondjak, de most nem. Meg voltunk győződve, hogy itthon maradhatunk, ezt akartuk.”

„Ma az én köröm jött el a búcsúzkodásra. Nagyon fiatalon, 13 évesen kerültem ide. 21 év után a feleségemmel, három katalán-argentin távozik innen. Nem lehetnék büszkébb arra, amit itt elértem és biztos, hogy visszatérünk még.”

„Szeretném megköszönni mindenkinek az élményeket. A klubnak, hogy mellettünk álltak, még ha nem is vettük észre. Mindig is tisztelettel és alázattal szolgáltam, ahogy mindenkit, aki a klubtársam volt. Remélem emiatt fognak emlékezni itt rám, a sportsikereim mellett.”

„Gyönyörű dolgokat éltem meg itt és rosszakat is. Emiatt lettem az, aki vagyok. Mindenemet a klubnak, ennek a meznek szenteltem az első naptól az utolsóig. Nem kifejezés, hogy elégedetten távozom.”

„Szeretném megköszönni a rajongóknak is a szeretetet, amit kaptam. Máshogy szerettem volna búcsúzni, nem is képzeltem, hogy valaha el fogok, de ha mégis, azt a pályán, a szurkolókkal körülvéve szerettem volna. Nagyon hiányoztak a járvány alatt, de anélkül kell távoznom, hogy halljam a bíztatásukat, az ünneplésüket, az ovációjukat.”

„Ez történt sajnos. De ettől szeretném megköszönni a sokéves szeretetet, ami a jó és rossz eredményektől függetlenül ott volt. Éreztem az elismerést és remélhetőleg egy nap még részese lehetek a klubnak. Remélhetőleg valahogyan még hozzá tudok járulni ahhoz, hogy továbbra is a világ legjobbja legyen. Sok dolgot elfelejtettem, ennyit tudtam mondani. Köszönöm mindenkinek.”

A játékost ezután a teremben ülők – köztük újságírók, Joan Laporta klubelnök és Messi csapattársai – egyperces tapsviharral búcsúztatták, amely alatt Messi végig a könnyeit törölgette egy zsebkendővel.