Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Kétszáz magyar utas ragadt Szantorinin pénteken

A Budapestről induló gép a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni, ettől pedig több utas agresszívvá és erőszakossá vált.

...svg content...Fotó: Markus Winkler/Unsplash
Belföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Szantorinin rekedt a Wizz Air budapesti járatának kétszáz magyar utasa – tudta meg a 24.hu. A lap megkeresésére a légitársaság közölte, hogy a Budapest és Szantorini között közlekedő járata a rossz időjárási viszonyok, az erős keresztirányú szél miatt nem tudott felszállni pénteken.

Ennek következtében a szigetre induló vakációzók Budapesten, míg a Szantoriniből hazatérni kívánó kétszáz magyar utas a görög szigeten ragadt.  Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A Wizz Air tájékoztatása szerint a magyar fővárosban maradt utasok közül többen “verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak”, ezzel pedig „veszélyeztették az utazás biztonságát.”

„A légitársaságunk zéró toleranciát tanúsít minden agresszív viselkedéssel szemben, számunkra továbbra is a legfontosabb utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága” – közölte a vállalat.

A járat végül szombaton, a kora délutáni órákban tudott magasba emelkedni a Budapestről induló utasokkal Görögország felé, onnan pedig hamarosan visszaindul a szigeten rekedtekkel. 

A Wizz Air jelezte, hogy a Görögországban ragadt utasaik szállásköltségét megtérítik, és a szálláskeresésben is segítséget nyújtottak nekik pénteken, de hozzátették, a késés nem az ő hibájukból adódott.

“Bár a késés rajtunk kívülálló okokból történt, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért. Utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra.”