Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Mutatjuk, hogyan lehet elkerülni a változókori elhízást

Az idő előrehaladtával itt-ott felbukkanhatnak testünkön felesleges zsírrétegek annak ellenére is, hogy egészségesen táplálkozunk, de vajon hogyan szabhatnánk gátat ennek a változásnak?

Twenty20
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A változókorú nők többsége túlsúllyal és elhízással küzd, ezért kiemelt szerepet kaphat 50 év felett a sportolás és az egészséges életmód folytatása. A menopauzával, vagyis a havi vérzés megszűntével komoly hormonális változások lépnek fel a szervezetben, melyek hatására könnyebben elhízhatnak a nők.

Nem szükségszerű az, hogy egy változókorban lévő nő – a hormonszintekben bekövetkező változásokat okolva – fokozatosan hízzon, ám mivel az anyagcsere lassul, erre hajlamosabbak lehetnek – írta az Egészség Kalauz. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Legfőképpen hastájékon és a csípő környékén jelenhetnek meg a zsírpárnák, amelyek előidézhetik a szívbetegségek kialakulását, és akár súlyos egészségi kockázatokkal járhatnak.

A hasi zsír a szív- és érrendszeri rendellenességek indikátora, szakemberek kutatási alapján azoknál a nőknél, akiknél a menopauza táján jelentős a hasi hízás, fokozott a szívbetegségek kockázata. Minden 20% mértékű gyarapodás a hasi zsírban, 2%-os növekedést jelent az aortát bélelő fal vastagságában, ilyen módon növelve a szívbetegségek esélyét.

A hasi zsírlerakódás mértékének a csökkentésében és a következményes szív- és érrendszeri kockázat redukálásában a fizikai aktivitás, a mozgás kulcsszerepet kap. A heti 150 perces mérsékelt aktivitású mozgás mindenki számára ajánlott, emellett a kalóriabevitelt is korlátozni kell.

Egy 50 éves nő átlagosan 200 kalóriával kevesebbet igényel naponta, mint 30 vagy 40 éves korában, ezért erre mindenképpen ügyeljünk – fontos, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, zsír helyett olajat alkalmazzunk, illetve a nassolásnak is határokat szabjunk.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.