Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,41 Ft
Euró
388,89 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
59,102 $

Sportszerűségi okokból nem engedik vissza a spanyol szurkolókat a stadionokba

Megerősítette Irene Lozano sportkülügyminiszter, hogy a spanyol élvonalbeli La Liga június 10-i folytatásakor még nem térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba, a miniszter szerint elsősorban sportszerűségi okokból, nem biztonsági okokból.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Irene Lozano sportkülügyminiszter megerősítette, hogy a spanyol élvonalbeli La Liga június 10-i folytatásakor még nem térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba, a miniszter szerint elsősorban sportszerűségi, és nem biztonsági okokból.

A bejelentést megelőzően az egészségügyi minisztérium vizsgálta annak a lehetőségét, hogy az olyan régiókban, ahol szinte alig érzékelhetően van jelen a vírus, mint a Kanári-szigeteken, engedélyezhető-e a szurkolók részvétele a mérkőzéseken. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Lozano ugyanakkor azzal érvelt, hogy ez igazságtalan előnyt teremtene néhány csapatnak, mivel mások, akik magasabb kockázati kategóriába tartozó régiókban élnek, zárt kapuk mögött kénytelenek lebonyolítani a mérkőzéseiket. A sportkülügyminiszter a Cadena Ser rádióállomásnak beszélt erről szerdán:

„Sportszerűségi okokból jelenleg nem engedhetjük be a szurkolókat a stadionokba. Megegyeztünk a La Ligával, hogy a bajnokságot zárt kapuk mögött folytatjuk. Tiszteletben kell tartani a verseny integritását, a La Liga egy nemzeti bajnokság, szóval minden csapatnak egyenlő feltételeket kell biztosítani”.

Lozano kiemeli, hogy egészen addig, amíg az összes tartomány nem tart ugyanannál a feloldási fázisnál, illetve nem kerülnek ugyanabba a járványkockázati kategóriába, addig nem engedhetik meg, hogy egyes stadionokban szurkolók legyenek. Akkor merülhet fel csak a lehetőség, ha a június 21-én lejáró szükségállapotot követően a spanyol kormány zöldjelzést ad a szurkolók visszaengedésének.

Kapcsolódó hírünk:

https://liner.hu/megsem-koltozik-liverpoolba-a-barcelona-jatekosa/

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.