Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,880 $

Ezek az új funkciók érkeztek a Chrome böngészőbe

Az asztali számítógépeken és az androidos okoseszközökön használt Chrome böngészőt egyaránt feljavította a kaliforniai techóriás.

Google
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Google rengeteg apró újdonságot tett bele az androidos és az asztali gépekre kiadott szoftverbe – olvasható az Infostart hírportál beszámolójában.

Az androidos app használói egyszerűbben beállíthatják, hogy egy weboldal pontosan milyen adatokhoz férhessen hozzá. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a böngésző címsorában látható lakat ikonra kattintunk, majd kiválasztjuk az Engedély menüpontot. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Ha ez megvan, már be is állíthatjuk, hogy mihez adunk hozzáférést, és mihez nem. A későbbiekben olyan funkció is érkezik, amely lehetővé teszi, hogy egy adott weboldal ne kerüljön be a böngészési előzmények közé.

Egy másik újdonság, hogy különböző szöveges parancsokat írhatunk majd be a böngésző címsorába, hogy gyorsabban és egyszerűbben tegyünk meg bizonyos beállításokat.

A „delete history” beírásával például kapunk majd egy gombot, amivel azonnal törölhetjük a böngészési előzményeinket, a „safety check” segítségével pedig azt ellenőrizhetjük le, hogy mennyire vannak biztonságban például a jelszavaink. Ez utóbbiakat az asztali változatban próbálhatjuk ki.

Ezek az újítások még nem érkeztek meg sem az asztali, sem az androidos Chrome-ba, az implementálásuk az elkövetkező néhány hétben történhet meg.