Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Egyetlen gombbal megváltoztathatjuk jelszavunkat a Chrome böngészőben

Google
not image

Kulcsár Péter

2021. május 24. - 20:26

Amerikai júzerek már használhatják azt az új funkciót, melynek segítségével egyetlen kattintással lecserélhetjük elavult vagy kiszivárgott jelszavainkat.

A Google közleménye alapján ha a Chrome biztonsági ellenőrzési funkciója olyan jelszót detektál, ami már egyszer kiszivárgott, akkor az erről szóló értesítő üzenet tartalmazni fog egy “Jelszó módosítása” felirattal ellátott gombot is.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Habár mindez apróságnak tűnik, nagyon fontos lesz, a gombra rákattintva ugyanis azonnal egy olyan felületre jutunk, ahová beírhatjuk az új jelszót, amit a rendszer leellenőriz majd, és még javaslatokat is tesz számunkra – írta a HVG.

A megoldás nem számít újdonságnak, más jelszókezelőkben már megtalálhatóak hasonló funkciók, miközben a Google Chrome népszerűségéből fakadóan valóban fontos lépést tett a kaliforniai techóriás afelé, hogy biztonságosabbá tegyék a platformot.

Első körben az amerikai androidos júzerek kapják meg az újdonságot, az elkövetkező hónapokban világszerte bevezetik majd az összes okostelefonon.