Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Tokió 2020: Szőke Alex már negyeddöntős, érik az újabb magyar érem

A fiatal versenyző sikerrel vette az akadályt cseh ellenfele ellen, és bejutott a negyeddöntőbe, amit így hamarosan egy érem követhet az olimpián.

Fotó: Szőke Alex birkozó a magyar olimpiai birkózóválogatott nyílt edzésén a tatai olimpiai edzőtáborban 2021. július 15-én. MTI/Vasvári Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Szőke Alex győzelemmel kezdett a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpia hétfői versenynapján. Az ESMTK 21 éves versenyzője a nyolcaddöntőben a cseh Artur Omarovval találkozott, és agresszívebben kezdett riválisánál, akit így másfél perc után meg is intettek passzivitásért (1-0).

A parterhelyzetben Omarov szabálytalanul védekezett, ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott (3-0). Ezt követően Szőke második próbálkozásból kiemelte őt, de eldobnia nem sikerült, majd a pörgetés sem jött össze. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A második három percben Omarov nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, így a második menetben Szőkét is megintették (3-1), ráadásul szeme alatt felszakadt a bőr. A parterhelyzetet viszont tökéletesen védekezte ki. Amikor állásból folytatódott a küzdelem, már esélye sem volt a fáradó ellenfelének, akit végül 3-1-re múlt felül.

A Manchester City sztárja akkora gólt lőtt, hogy csak pislogunk (videó)

„Nem volt könnyű mérkőzés. A parterhelyzetnél nem rakta ki a kezét, sajnálom, hogy csak ezzel a büntetéssel tudtam legyőzni” – értékelt röviden a juniorok között Európa-, a kadétok között pedig világ- és Európa-bajnok magyar tehetség.

A negyeddöntőben a súlycsoport kétszeres világ- és Európa-bajnoka, Musza Jevlojev vár Szőkére, aki eddig mindkétszer kikapott az orosz klasszistól.

Forrás: MTI

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.