Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Kiütéseket és bőrpanaszokat okozott a Facebook Oculus VR-szemüvege a felhasználóknál

Közel sem egészséges dolog órákon keresztül viselni a VR-szemüvegeket, a Quest 2 például annyira veszélyesnek bizonyult, hogy különböző elváltozásokat idézett elő viselőik arcán.

Facebook
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Facebook kedden bejelentette, hogy nagyjából négymillió darab headsetet vissza fognak hívni, mivel a júzerek irányából komoly panaszok érkeztek, legalább 45-en közülük orvosi ellátást igényeltek, mivel kiütéseket és égő érzést tapasztaltak a VR-szemüvegek használatát követően.

Az Ars Technica magazin értesülései szerint a közösségi média vezető platformja azt tervezi, hogy leállítja az összes Oculus Quest 2 árusítását Észak-Amerikában egészen addig, amíg ki nem javítják a hibákat. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Minden bizonnyal augusztus vége felé újraindulhatnak a gyártások és az értékesítések, addig meg kell birkózniuk a rajongóknak azzal a ténnyel, hogy a headset viselése sajnos egészségtelen.

A júzerek egyébként már hónapok óta küldik sorozatosan a beszámolókat a Facebook felé azokról az esetekről, melyek során egészségi panaszokat okozott a VR-szemüveg, előfordult olyan is, amikor valaki heteken keresztül viszketett és vakarózott, mire az orvosa kiderítette, hogy valószínűleg a headset okozza a kellemetlenségeket.

Korábban is jelezték ezeket a problémákat, ám az amerikai techóriás nem lépett közbe, mondván olyan ingerlő hatású anyagokat tartalmaznak a készülékek, amelyek csak bizonyos embereket érintenek, nem pedig a teljes felhasználói bázist.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.