Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Tokió 2020: megvan az újabb magyar érem, bronzérmes a férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat az elvesztett elődöntő után a bronzért mehettek Németország ellen, ahol minden esélyük megvolt a győzelemre.

Fotó: Szilágyi Áron (k) az olasz Luca Curatolival vívott asszója után a férfi kardozók csapatversenyének elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án. A magyar kardcsapat 45-43-as vereséget szenvedett. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A férfi kardcsapat nagyon közel álltak ahhoz, hogy ott legyen a fináléban, egy hajszál választotta el őket a nagy sikertől. Ugyanakkor az is komoly siker volt, hogy éremért harcolhattak Németország ellen.

Az elődöntőben Olaszország állta a válogatott útját, akik többször is hátrányban voltak. A németek másfajta stílus képviseltek, ugyanakkor ők is legalább annyira esélyesként álltak ki a szerdai játéknapon. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Az első körben Szilágyi nyitott, és magabiztosan lépett túl az ellenfelén. Ennek köszönhetően 5-1-es állással folytatódhatott a csata, és Gémesi sem bízta a véletlenre a dolgokat, szép találatokat vitt be Hartungnak.

A németek a kezdeti megingás után összeszedték magukat, és 7-6-ra módosult az állás, sorra hozták a pontokat. Gémesi képes volt reagálni, nem esett kétségbe, és 10-6-nál válthattunk versenyzőt.

Tóth Gabi férjét is felháborítja, ami most Hosszú Katinkával szemben történik

Szatmári gyorsan beköszönt Wagnernak, jelezvén, hogy készüljön fel, mert nem lesz könnyű dolga. A 15. pont volt az egyik legszebb, ekkor a németeknek csak 9 egysége volt, miközben újra Gémesi lendülhetett akcióba, addig a másik oldalon Huebers állt.

Gémesi 20-11-nél adta át a terepet, parádésan vívott, és ekkor az előny már jelentős volt. Szilágyi méltó bajnokként kezdett, prezentálván, hogy milyen erősek a magyarok. A vártnál szorosabb volt a csata Wagnerral, de Szilágyi így is 5-4-re nyert.

25-15-nél Szatmári és Hartung nézett egymással farkasszemet. A legnehezebb körnek ígérkezett, legalábbis ezt gondolhattuk volna, míg Szatmárinak más volt a véleménye. 5-1-re tudta le a kérdést, miközben az állás már 30-16 volt, így a németek kvázi az esélytelenek nyugalmával folytathatták.

Gémesi volt a következő, akinek vívnia kellett a pontokért, szemben vele Wagner állhatott. Ebben a körében is volt egy szenzációs mozdulata, ami tanárian csattant, és hozta vele a pontot.

Gémesi rettentő boldogan ment pihenőre, meg is volt rá az oka. Szatmári váltotta az arénában, 35-20 volt az állás. Huebers gyorsan bevitt két szúrást, ám a magyar versenyző kiegyenlített.

Az utolsó asszóra a magyar legenda, Szilágyi lépett pályára, addig a németek hátránya ledolgozhatatlannak tűnt. Hartung ellen kellett eldöntenie a mérkőzést, aki hat egymást követő szúrást vitt be, és erre nemigazán számíthattunk. Ez volt az a pont, amikor Szilágyi folytatta a pontgyűjtést, ugyanakkor a német nem akarta engedni.

Németország olyannyira fel tudott jönni, hogy már 43-39 volt az állás. Ekkor kezdett meleg lenni a helyzet, Szilágyi ellen már 10 pontot is hozni tudott az ellenfél. Noha a végén sok pontot veszítettünk, a magyar válogatott megcsinálta, és övék lett a bronzérem. 45-40 lett a végeredmény.