Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Boldogkői Zsolt szerint az egyetlen megoldás az oltás kötelezővé tétele

Boldogkői Zsolt szerint egy újabb járványhullám során leginkább azok lehetnek veszélyben, akik nem oltatták be magukat.

Fotó: Békéscsaba, 2021. július 20. Somogyi Nóra asszisztens oltáshoz készíti elõ a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 20-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Boldogkői Zsolt mikrobiológus professzor a Spirit FM Aktuál Lampé Ágnessel című műsorának vendégeként arról beszélt, hogy az eddigi tapasztalatok alapján ősszel, a jó idő elmúltával újabb járványhullám robbanhat be Magyarországon.

A szakértő elmondta, hogy a nagy átoltottsági aránnyal rendelkező országokban – mint amilyen Izrael is – a fertőzöttek száma ugyan emelkedik, a koronavírus okozta megbetegedés miatt történő elhalálozások száma nem, így szerinte egy újabb hullám esetén az oltatlanok lesznek leginkább kitéve a veszélynek.  Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A szakértő úgy véli, hogy ha a döntéshozók nem teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást az emberek számára, nem fogjuk tudni visszaszorítani a járványt.

“Ezt meg kell lépnünk, különben nem fogunk tudni megszabadulni ettől a járványtól” – mondta el a szakértő.

Az atv.hu összefoglalója harmadik dózis védőoltással kapcsolatban Boldogkői úgy fogalmazott: nyugodtan lehet oltani ugyanazzal a vakcinával, mint amilyen az első két dózis oltóanyag is volt.

A szakértő szerint immunológiai szempontból nincs akadálya annak sem, hogy a harmadik adag vakcina eltérő legyen, de a gyártók ezzel kapcsolatban egyelőre ajánlást még nem tettek. 

Boldogkői a 60 év felettiek számára azt tanácsolja, hogy ha eredetileg Sinopharm-oltóanyagot kaptak, mindenképpen kérjék az újabb dózis védőoltást, de hangsúlyozta, hogy például a Pfizer vagy az AstraZeneca vakcinájával beoltottak számára ugyanezt ajánlja.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.