Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Betiltanák a dohányzást az Egyesült Királyságban

A világ legnagyobb dohánygyártója, a Philip Morris International bejelentette, két évtizeden belül betiltaná a cigarettákat az Egyesült Királyság területén.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Jacek Olczak, a Philip Morris vezérigazgatója azt ajánlotta a kormánynak, tíz éven belül teljesen tiltsák be a dohányzást, mert minél előbb megtörténik, annál jobb lesz mindenkinek – olvasható a The Guardian riportjában.

Az üzletember hozzátette, cége el tud képzelni egy olyan világot, amiben nincs cigaretta, ezért a britek hasonlóan viszonyulhatnának a hagyományos dohánytermékekhez, mint a benzines autókhoz, melyek értékesítését 2030-ban állítják le.

Az IQOS nevű füstmentes technológiával készített termék rendkívül népszerű a szigetországban, a Philip Morris így nem véletlenül váltana. Ez a speciális cigaretta úgy okoz dohányzásélményt, hogy kisebb mértékben alakulnak ki a klasszikus, rendkívül súlyos betegségek.

A vállalatot egyébként képmutatással vádolják, mert egymilliárd dollárért felvásárolt egy asztmásoknak szánt inhaláló eszközöket gyártó céget, mégpedig a brit Vecturát.

Habár több országban rengeteg visszaszorító törvénnyel próbálják megakadályozni a dohányzás popularitásának növekedését, gyakran éppen az ellenkezőjét érik el vele, és csak azért is szívják a cigarettát a fiatalok.