Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Elon Musk szerint elképzelhető, hogy a jövőben biztonságos atomerőműveket építsenek

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója úgy gondolja, az atomenergia előállítási folyamatai a jövőben sokkal biztonságosabbak lehetnek, mint a hagyományos módszerek.

Illusztráció/Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A CNBC riportjából kiderült, a milliárdos üzletember legutóbbi beszédében elmondta, az atomerőművek sokkal biztonságosabb alternatívái a jelenlegi energiaforrásoknak, mint azt sokan első blikkre gondolnák.

Elon Musk véleménye szerint akár fúziós reaktorokat is megalkothatnak majd a jövőben, melyekkel atomok egyesülése révén gyűjthetik be az energiát, és bár ez lenne a megújuló energiaforrások Szent Grálja, mesterséges körülmények között egyelőre még egyszer sem sikerült megvalósítani. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A techguru úgy véli, nem feltétlenül kell mindjárt fúziós erőművek megépítésére koncentrálni, hiszen a Napban állandó jelleggel végbemegy a folyamat, helyette éppen arra kellene összpontosítani, hogy ezt az energiát valamilyen úton-módon sikerüljön befogni.

Egyik októberi tweetjében Musk arról írt, hogy a Napban keletkező fúzió révén minden másodpercben körülbelül négymillió tonnányi energiát hasznosíthatnánk, amivel gond nélkül elláthatnánk a Földet árammal és hővel.

Nem véletlen, hogy izgatja a téma az üzletembert, hiszen a Tesla Energy, az amerikai elektromosautó-gyártó leányvállalatának kitűzött célja, hogy a jövőben fenntartható alternatívát teremtsen a piacon, erre pedig egy szinte örökmozgóként működő fúziós reaktor tökéletes megoldást jelentene.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.