18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Megfizethet tetteiért az állatkínzó kutyatenyésztő

Vádat emeltek egy pécsi férfi ellen, aki korábban brutális körülmények között tenyésztett kutyákat.

...svg content...ugyeszseg.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A férfi a lakása mellett 24 boxból álló kutyakennelt alakított ki, ahol 2014. évtől kezdődően német juhász kutyák tenyésztésével foglalkozott – írta az ugyeszseg.hu.

A vádlott 2018. év közepén elhatározta, hogy felszámolja a kutyatenyészetét, és megpróbálta elajándékozni az ingatlanon tartott 30 kutyát, azonban a két évesnél idősebb kutyáknak nem talált gazdát. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az állattartó korábban adományozási szerződést kötött egy élelmiszeripari áruházzal, mely szerint az áruház a selejt, sérült csomagolású és lejárt fogyasztási idejű termékeket átadja neki a kutyák etetésére.

A férfi 2019 szeptemberétől ezen termékeket takarmányozás céljából elszállította, azonban azokat nem adta oda a kutyáknak, hanem a különböző húsárukat több kartondobozban a kennelek előtti területen hagyta.

Az állattartó 2019 szeptemberétől a kutyákat bezárva tartotta, nem gondoskodott arról, hogy az állatok ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot, ennek következtében a 12 kutyából 8 egyednél kóros mértékű lesoványodás következett be, míg 4 kutya az éhezés miatt elpusztult.