18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kegyetlen állattartó: belenőtt a lánc a kutya nyakába, állatkínzás miatt letartóztatták gazdáját

Fotó: Flickr/InkHong
not image

Borbély Fanni

2021. július 19. - 19:32

A rendőrök már láttak pár dolgot pályafutásuk során, de ez a látvány még őket is elborzasztotta: az elhanyagolt, sovány négylábú nyakába belenőtt a lánc, melyet csak műtéttel lehetett eltávolítani.

Bejelentés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. július 16-án, mert egy újszászi lakóház udvarán lánccal kikötött, elhanyagolt, sovány kutya szenvedett.

A kiérkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a kánikula ellenére friss ivóvíz nem volt a kutyus előtt, valamint a nyakán lévő nagyszemű lánc az eb húsába belenőtt. A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, mely során az állatorvos szaktanácsadó megállapította, hogy a négylábú nagyon sovány, és a nyakából a lánc csak műtéti úton távolítható el, ezért a kutyát azonnal kórházba szállították.

Az egyenruhások előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett és elmondta, hogy már három hete látta, hogy sebes a kutya nyaka, ennek ellenére nem szabadította meg az ebet lánctól. A Szolnoki Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

A rendőrség által közzétett fotó a szerencsétlen négylábúról.