Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,01 Ft
Euró
388,74 Ft
Font
453,04 Ft
Bitcoin
63,947 $

Sterilizációval oldaná meg a túlnépesedés problémakörét India

Az extrém módon túlszaporodott Uttar Prades állam kormánya sterilizációval szeretne fellépni a helyzet további elharapódzása ellen.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A legújabb rendelet szerint komoly pénzügyi juttatásokban részesülhetnek azok a családok, akik kizárólag egyetlen gyereket vállalnak, így például ingyenes egészségügyi ellátást kaphatnak, és még az oktatási költségeket is kifizetik.

A Vice riportjából kiderült, a nagycsaládosok számára ez egy óriási csapás lehet, hiszen elesnek a támogatástól, továbbá olyan szankciók is érhetik őket, amelyekkel a munkakörülményeiket korlátozhatják, és megcsappanhat a kasszájuk.

Habár a kritikusok meglehetősen etikátlannak és morálisan kérdésesnek tartják a sterilizáció puszta gondolatát is, Uttar Prades államvezetése felvetette, hogy bevezetnék a nemzőképtelenségre irányuló kampányt, a program révén pedig több tízezer férfi ondóvezetékét köttetnék el.

Mindeközben Kínában éppen az ellenkezőjére fordult az 1970-es években beiktatott népességcsökkentési projekt, kiderült ugyanis, hogy a családonkénti egy gyermekes szabállyal mára eljutottak oda, hogy a társadalom öregedésnek indult, és nincs elegendő utánpótlás, amivel fenntartható lenne a jövő nyugdíjrendszere.

Ebből kifolyólag eltörölték a rendeletet, és szabadon vállalhatnak gyermeket a családok, kérdés csupán az, hogy mikorra javulhat a helyzet – választ erre csupán évtizedek múltán kaphatunk.

A népességkorlátozó intézkedéseket a női jogi aktivisták sem tartják kifizetődőnek és etikusnak sem, mivel szerintük a sterilizáció az abortuszok megemelkedésével és az egészségi szempontból kockázatos vállalások és beavatkozások lebonyolításával járhat.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.