Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Legalább 30 ember vesztette életét a heves esőzések miatt Mumbaiban

Az özönvízszerű esőzés és áradás földcsuszamlásokat, egy épület összeomlását és áramütéseket okoztak.

Fotó: Mumbai, 2021. július 18. Vízzel elárasztott utcán megy egy férfi Mumbaiban 2021. július 18-án. Az esõs évszak általában június és szeptember között okoz áradásokat a dél-ázsiai országban. MTI/AP/Radzsanish Kakade
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Heves monszunesők sújtják Mumbai városát, a világ egyik legnépesebb települését, India pénzügyi és kereskedelmi központját.

Egy épület összeomlása, földcsuszamlások és áramütés következtében legalább 30 ember vesztette életét. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A BBC tudósítása szerint számos területet elöntött a víz, a közlekedési szolgáltatások megbénultak a városban. 

A helyi meteorológiai szolgálat piros riasztást adott ki, amely újabb heves esőzésekre figyelmezteti az embereket a következő napokra.

Bár a monszunesők ebben az időszakban minden évben megérkeznek a tengerparti városba, az elmúlt évek során nőtt az intenzitásuk. 

Az áradások újabb és újabb emberéleteket követelnek, a víz elárasztja az utcákat és az otthonokat, és óriási forgalmi nehézségeket okoznak az esőzések.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.