Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Több játékosától is megszabadulna a Real Madrid, vevőt viszont nem találnak

Egy új menedzser érkezése minden csapatnál azt szokta jelenteni, hogy lesznek játékosok, akik nem tartoznak az új elképzelésekhez, így távozniuk kell – vagy legalábbis érdemes – a csapattól.

Karim Benzema, a Real Madrid játékosa a Chelsea ellen rúgott gólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a madridi Alfredo Di Stefano Stadionban 2021. április 27-én. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Ez a helyzet áll fenn a Real Madridnál is, ahol Carlo Ancelotti személyében régi-új menedzsert neveztek ki a következő szezonra. Ancelotti alapvetően a pragmatikusabb edzők közé sorolható, de szilárd elképzelése van a csapat játékáról, amelybe bizony nem minden játékos illik bele.

Leggyakrabban Isco neve forog a távozók listája között, Sergio Ramos már el is hagyta a csapatot és várhatóan Raphael Varane sem fog maradni a blancóknál. A járvány miatt ráadásul a Real Madridnak sem végtelen a pénztárcája, minden eurócentet okosan kell beosztaniuk. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Mint a Fichajes is összefoglalta, olyan játékosok, mint Luka Jovic, Mariano Díaz, Álvaro Odriozola, Takefusa Kubo, Dani Ceballos vagy Brahim Díaz nem szerepelnek Ancelotti elképzelései között, legalábbis kulcsemberként nem számol velük.

Brahim Díaz esetében egyedül egyszerűbb a madridiak helyzete, mivel az AC Milan szeretné véglegesíteni az üzletet, ami meg is történt. A többieknél azonban nagyobb dilemmák merültek fel.

Ceballos ugyanis bár két szezont töltött kölcsönben az Arsenalnál, komoly szándék azonban még sincs az ő véglegesítésére, így új vevőt vagy kölcsönvevőt kell rá találni. Luka Jovic és Takefusa Kubo pedig nagy tehetségnek számítanak, akiket a blancók nem akarnak csak úgy elvesztegetni.

Jovic és Kubo esetében így kölcsönügyletre lehet számítani ismételten, azonban továbbra sem hallani élénk érdeklődőkről. Mariano és Odriozola helyzete viszont egy fokkal másabb, ők valószínűleg véglegesen fognak távozni a csapattól – már ha lesz kérőjük.

A Real Madrid célja is elsősorban a bevételszerzés, hogy finanszírozni tudjanak nagyobb igazolásokat – név szerint Kylian Mbappét, aki még továbbra sem hosszabbította meg a szerződését a Paris Saint-Germain csapatával.

Mbappé leigazolása azonban nem lesz olcsó mulatság, 150-200 millió euró közötti összeget kell átutalni a PSG számlájára, amennyiben már ezen a nyáron el kívánják hozni. A vezetőségen pedig nagy a nyomás, ugyanis a szurkolók mindenképpen szeretnének látni idén új sztárokat.

A tavalyi szezon során ugyanis senkit nem hoztak a spanyol fővárosba, amely némi hiányérzetet keltett a szurkolókban. Az idei nyárra már egy igazolásuk biztosan van, David Alaba, akit ingyen sikerült megszerezni a Bayern Münchentől.

Ő azonban hiányposztot tölt fel inkább Ramos és – feltehetően – Varane távozásával, így a szurkolókban nem az abszolút minőségi ugrás érzete keletkezett. Amennyiben azonban nem sikerül a fent említett játékosok közül legalább néhánytól megszabadulni, akkor a Madrid egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy Mbappé kaliberű sztárokat hozzon a csapathoz.

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.