Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Bitcoin miatt rabolták ki áldozatukat, börtön lett a jutalmuk

Négy és tizenegy év közötti időtartamú szabadságvesztésre ítélték azt a bandát, akik bitcoin miatt raboltak ki egy személyt Magyarországon.

Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Jelentős értékre, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás miatt ítélte el a Fővárosi Törvényszék első fokon azokat a férfiakat, akik kriptovaluta-adásvétel ürügyén kirabolták áldozatukat – tájékoztatta a bíróság szerdán az MTI-t.

A sértett 2017 decemberében abban egyezett meg az elsőrendű vádlottal, hogy 8,9 millió forint készpénzért bitcoint vásárol tőle, és találkozót beszéltek meg az „eladó” lakásán. Soron kívül Hét góllal verte az Újpest a Diósgyőrt, már nem eshetnek ki az NB1-ből

A vádlottnak viszont az volt a terve, hogy kirabolja a férfit, és a helyszínre hívta két ismerősét, hogy segítsenek neki ebben. Egyikük az utcán várakozott, a másik pedig arcát kapucnival eltakarva a lépcsőházban várta a sértettet, ököllel többször megütötte, majd késsel fenyegetőzve elragadta tőle a pénzzel teli táskát – közölte a törvényszék.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlottakat 4 és 11 év közötti időtartamú szabadságvesztésre ítélte a törvényszék, a rablás mellett testi sértés és kábítószer birtoklása miatt is.

Az ügyészség súlyosításért, a védők enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek.

Forrás: MTI

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.