Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,033 $

Az UEFA Christian Eriksent és az őt megmentő orvosokat is meghívta a döntőre

Az UEFA egy igazán szép gesztust tett, ugyanis meghívta a dán válogatott Christian Eriksent és azokat a mentősöket, akik segítettek megmenteni az életét a pályán bekövetkezett szívmegállása során, hogy részt vegyenek a vasárnap a Wembleyben megrendezésre kerülő Euro 2020 döntőjén.

A dán Christian Eriksen óriás méretû mezét fogják a dán játékosok a pályán a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntõjének Csehország-Dánia mérkõzése kezdete elõtt Bakuban 2021. július 3-án. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle elõzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bõ tíz percen keresztül élesztették újra, mielõtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. MTI/EPA/Getty pool/Dan Mullan
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Eriksen a Finnország elleni első félidőben esett össze a Parken Stadion pályáján. Defibrillátorral újraélesztették, miközben a játékosok körbeállták őket. Eriksen jelenleg otthonában lábadozik.

Az UEFA közölte, hogy Eriksen, a felesége és hat mentős is meghívást kapott a döntőre, de egyelőre nem erősítették meg, hogy részt fognak-e venni a mérkőzésen. Az egyik mentős, Peder Ersgaard azt mondta, megtiszteltetésnek vette, hogy VIP-meghívást kapott Aleksander Ceferintől, az UEFA főnökétől. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

„Izgatott vagyok, mint egy gyerek karácsony este. Nagyon büszke vagyok az erőfeszítéseimre, de az egész csapatra is. Ez nem egy ember erőfeszítése volt”

– mondta a Fagbladet FOA magazinnak.

Eriksen ügynökét az ESPN egyelőre nem érte el telefonon a meghívás kapcsán. Dánia bejutott az elődöntőbe, szerdán pedig Angliával játszik a döntőbe jutásért.

„Remélem, hogy láthatom Dániát Olaszország ellen. Az nagyon-nagyon nagy dolog lenne. Képzeljék csak el, ha Európa-bajnokok lesznek”

– tette hozzá Ersgaard.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.