Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,611 $

Barcelonában már két nagy célpontról is lemondtak

Joan Laporta, a Barcelona elnöke nagyon ambiciózus célokat fogalmazott meg, de két nagy célpontról már le kellett mondaniuk a gazdasági helyzetük miatt.

...svg content...Fotó: Twitter/FC Barcelona
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Azok az idők elmúltak, amikor a Barcelona csillagászati összegekért tudott igazolni, és hatalmas fizetéseket ajánlott. A gazdasági válság miatt sorra csökkentik a fizetéseket, játékosokat adnak el, és ingyen igazolnak.

Az új taktika jól működik az ingyen igazolásokkal, de nem mindenki szerződtethető ebben a formában. Egyes játékosokért sok pénzt kellene fizetniük, ami nem lehetséges, és emiatt most két nagyobb névről is le kellett mondaniuk. Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

A Fichajes szerint Laporte és De Ligt az a két játékos, akik a jelenlegi helyzet miatt nem csatlakozhatnak. Az elnök szerette volna, ha a Manchester City védője és a Juventus játékosa átigazol, ám nincs pénzük a szerződtetésükre.

Laporte jó opció lett volna, mert Stones és Dias is elé került a sorban, ami miatt számtalan pletyka keringett a sajtóban, hogy csapatot válthat. A Barca szerette volna mindezt kihasználni, de a britek nem akarják eladni a játékosukat.

Ahhoz, hogy a katalánok komolyabban a zsebükbe tudjanak nyúlni, Umtiti, vagy Lenglet eladásából kellene nagyobb pénzt csinálniuk. Egyelőre egyik játékosért sem futott be ilyen ajánlat, és az a helyzet állt elő, mint tavaly nyáron, vagyis előbb eladniuk kell, és csak utána vásárolhatnak.

Van, aki végig kispadoztatná Mbappét, ha nem írja alá a szerződését a PSG-nél

A másik oldalon a holland védő érkezése is borítékolható lehetett volna, mert nem volt könnyű dolga Torinóban Chiellini és Bonucci mellett. A Barca többször is érdeklődött iránta, de úgy tűnik, hogy az olaszoknak eszük ágában sincs megválni De Ligtől.

A csapathoz visszatért Allegri pedig számít rá a következő szezonban, így gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy távozzon, vagy akkora összeget kérnének érte, amit a Barcelona nem tudna kifizetni.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.