Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

MSZP-elnök: nem volt a megállapodás része, hogy Molnár Gyula átüljön a DK-hoz

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnöke elismerte, hogy létezik egy hárompárti megállapodás az MSZP, a Párbeszéd és a DK között, ám ennek nem volt része, hogy Molnár Gyula átüljön a DK frakciójába.

Molnár Gyula, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes köznevelést érintõ törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 8-án. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Komoly belső feszültség alakult ki az MSZP-ben az elmúlt hetek során, amelynek az egyik leglátványosabb megnyilvánulása Molnár Gyula kizárása volt a pártból, miután a párt egykori elnöke a DK frakciójába tervez beülni egy választási győzelem esetében.

Molnár Gyula azzal védte a döntését, hogy Tóth Bertalan, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc kötöttek egymással egy hárompárti megállapodást, amelynek tulajdonképpen része volt, hogy Molnárt „átigazolja” a DK. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Tóth Bertalan MSZP-társelnök viszont a HVG-nek adott nyilatkozatában egészen máshogy látta a helyzetet. Mint elismerte, valóban született a három ellenzéki párt között egy megállapodás, azonban ennek nem volt része, hogy Molnár Gyula a mandátumszerzés esetén átül a DK-ba.

A társelnök elmondása szerint direkt nem is kérték Gyurcsány Ferenc pártjától, hogy támogassák Molnárt az előválasztáson, mert úgy látták, anélkül is képes lesz behúzni a körzetét (Budapest 18. választókerület, Budafok-Tétény).

Miután azonban Molnár Gyula úgy döntött, hogy a DK támogatásért cserébe átül a frakciójukba, Tóth szerint nem maradt más választás, mint a politikus kizárása, ugyanis „nem fér bele, hogy egy versenytárs csapatát erősítse a jelöltünk”.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója megerősítette Tóth Bertalan szavait, miszerint a megállapodásnak nem volt része, hogy Molnár Gyula beüljön a DK-frakcióba, ez szerinte a korábbi pártelnök egyéni döntése volt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.