Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Szabadlábon marad a rendőr, aki rátérdelt egy bűnöző nyakára, aki végül megfulladt

Romániában egyetlen nap börtön sem jár azért a tettért, amiért az Egyesült Államokban több évtizedig tartó szabadságvesztésre ítélik az egyenruhásokat.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A romániai George Floyd-esetként is emlegetett ügy során egy csendőri beavatkozás következtében vesztette életét egy férfi. Az 55 éves dornavátrai férfi halálát azonban nem az okozta, hogy rátérdeltek a nyakára, hanem egy csendőrnő gázspraye okozta a tragikus végkimenetelt.

A Főtér hírportál értesülései szerint Csapai Iaon 2019 júliusában halt meg, miután egy népzenei fesztiválon kikezdett egy 13 éves kislánnyal, ezért a helyszínt biztosító csendőrség igazoltatta. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Megpróbált elmenekülni a hatóságok elől, azonban három csendőr utolérte és a földre rántotta. A csendőrnő gázspray-használatát semmi sem indokolta, mivel akkor már hárman fogták le, Ana Maria Florescu mégis előkapta farzsebéből az eszközt, és 20-30 centiméterről szembefújta a férfit.

Annyira erőteljesre sikerült az intézkedés, hogy a férfi szíve és légzése is leállt, és bár a kiérkező mentősöknek még sikerült újraéleszteniük, két nappal később a kórházban belehalt a szövődményekbe.

A törvényszéki orvosszakértők megpróbálták eltussolni az ügyet, a férfi családja azonban felfogadott egy független orvosszakértőt, aki megállapította, hogy a csendőrnő a felelős a férfi haláláért. A nyomozás éveken keresztül elhúzódott, végül Ana Maria Florescut két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mindemellett eltiltották a köztisztviseléstől, nem lehet továbbiakban csendőr, három évig nem hordhat magánál fegyvert, és 95 ezer lej morális kártérítést kell kifizetni az áldozat családtagjainak, akik eredetileg 500 ezer eurót kértek.

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.

Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Vannak, akik szigorúbban büntetnék az állatkínzókat, de a törvény ezt nem mindig teszi lehetővé különböző enyhítő körülmények figyelembevétele okán.