Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

George Floyd halálakor is csak a szavazatvesztés járt Donald Trump fejében: „most mind utálni fognak”

Az afroamerikai George Floyd halálának okozásával vádolt Derek Chauvin korábbi rendõrtiszt elleni ítéletnek örülnek emberek Minneapolisban 2021. április 20-án. A 45 éves Chauvint minden ellene felhozott vádpontban bûnösnek találta az esküdtszék, és akár 40 évig terjedõ börtönbüntetésre is számíthat. A részletes ítélet 8 héten belül várható. MTI/EPA/Craig Lassig
not image

Nagy Noel

2021. június 19. - 14:30

Donald Trump megbánta, hogy nem állt ki keményebben a rendőrök mellett és a tüntetők ellen a George Floyd halálát követő Black Lives Matter tüntetések és zavargások idején.

Mike Bender, a Wall Street Journal újságírója legújabb könyvében tárta fel annak körülményeit, hogyan vesztette el Donald Trump a 2020-as választást – szemlézte a Mediaite. Ebben pedig volt egy fejezet a Black Lives Matter tüntetésekről is a tavalyi évről.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

Trump a gyilkosságot követően, a tüntetések során nagyon ki volt akadva, elsősorban vejére, Jared Kushnerre. Alapvető álláspontja volt, hogy megbánta a gyenge kiállást a rendőrök mellett és azt, hogy nem tett semmit az igazságügyi reform érdekében, amivel 2016-ban kampányolt.

Bender leírása szerint például Trump a tüntetések idején folyamatosan kerülni akarta Kushnert, egyfajta harag miatt. Kushner erőltette ugyanis, hogy Brad Pascale-t vegyék fel kampányvezetőnek, amely akkor mélypontjait élte.

Amikor Trump népszerűsége napi mélyponton volt, a Black Lives Matter tüntetések idején, akkor sem azzal foglalkozott az elnök, hogy megfelelő választ adjon a zavargásokra, hanem emiatt is Kushnert hibáztatta.

Állítólag Trump a tanácsadóinak magánbeszélgetéseken mondta, hogy Kushner találta ki azt is, hogy a 2016-os kampány idején a jogrend megszilárdítása mellett kampányoljon és igazságügyi reformot követeljen, amelyet nem sikerült véghez vinni.

Éppen ezért Trump attól félt, hogy ettől gyengének fogják őt látni, a George Floyd halála kapcsán fellobbant tüntetések idején pedig azon aggódott, hogy nem fogják szeretni ezért őt az afroamerikai szavazók:

„Csináltam ezt a csomó dolgot a feketéknek – mindig Jared találja ki ezeket a dolgokat. Mindegyik ki******** utál és egyikük sem fog már rám szavazni”

Ebben igaza is lehet, ugyanis a 2020-as amerikai elnökválasztások során Joe Biden az afroamerikai szavazó 87 százalékát zsebelte be. Ehhez pedig részben hozzájárult Donald Trump válságkezelése a Floyd-gyilkosság idején, köztük a megkésett elítélése.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.