Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Miami-épületomlás: túlélők hangjait hallják a romok alól a mentőcsapatok

Folytatják a mentés a kiérkező csapatok, a törmelékek alól tűlélők segítségkérését hallják.

Fotó: Twitter/Le Soir
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Jimmy Patronis állami tűzoltóparancsnok a CNN-nel közölte, hogy a mentőcsapatok túlélők hangjait hallották a Miamiban helyi idő szerint szerdán késő este összeomlott lakókomplexum romjai alól

Patronis elmondta, hogy a mentést végző szakemberek egy különösen nehezen megközelíthető parkolóház romjainál is egy túlélő segítségkérését hallották. 

A tűzoltóparancsnok nyilatkozata szerint a helyszínre érkező mentőcsapatok minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy rátaláljanak és felszínre hozhassák a Champlain Towers déli szárnyainak törmelékei alatt rekedt túlélőket.

“Megpróbálod eltávolítani a romokat, de végig rettegsz, hogy a körülötted lévő törmelék téged is maga alá temet. Áradás, instabil talaj és az üzemanyag nehezíti meg a sürgősségi életmentést” – írta le a helyzetet Patronis. 

A tűzoltóparancsnok hozzátette, hogy a mentési munkát folytatják, miközben megpróbálják megállapítani, milyen mélyre tudnak biztonságosan az épületbe behatolni a túlélők felszínre hozatalának érdekében.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.