Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Blikk: a CIA buktatta le a magyar iszlamistát

A Blikk érdekes információkat közölt az elfogott magyar iszlamistáról, akit egy ügynök buktathatott le, majd azt követően a kommandósok intézkedtek az ügyben.

Fotó: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Már az egész ország tudhat a 21 éves kecskeméti egyetemista elfogásáról, aki a rendelkezésére álló bizonyítékok és gyanú alapján terrorakciókra készülhetett Magyarországon. A Blikk értesülései szerint a lebukásához vezető információk messziről érkeztek, egészen a CIA-tól, vagyis az amerikai központi hírszerző ügynökségtől.

Kendét még a hónap elején fogták el egy profi és gyors akció keretében a TEK emberei a kecskeméti otthonában. „A gyanú szerint a piarista gimnáziumot végzett fiatal felajánlotta a szolgálatait az Iszlám Államnak, tömegbe hajtásos merényletet és az Európa-bajnokság helyszínein szögecses csőbombák felrobbantását tervezte.” – írja a Blikk.

A lap arról jelentett, hogy a CIA egyik hírszerzője beépült egy dark webes felület felhasználói közé, és az ügynöknek köszönhetően egy egész iszlamista sejtet sikerült felszámolniuk. Az amerikai kommandósok még a magyar akció előtt lecsaptak az egyik radikálisnál, ahol laptopon keresztül egy titkos chatszobára lettek figyelmesek.

Egy férfi megállásra kényszerített egy buszt Budafokon

A CIA ezt követően adta át a szerzett információkat, ami végül a fiatal férfi nyomára vezetett, megakadályozva egy komoly merénylet végrehajtását. Július 2-ig biztosan rácsok mögött marad, és úgy tudni, hogy nagyon megviselte a letartóztatás.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.