Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Dzsihadista vezető otthona közelében történt robbanás Pakisztánban, többen életüket vesztették

A robbanás okait egyelőre vizsgálják, a terrorelhárítás nyomoz az ügyben.

Fotó: Unsplash/LumenSoft Technologies
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Robbanás történt Pakisztán második legnagyobb városában, Lahorban szerdán. A lakóövetezben történt robbanásban legalább hárman életüket vesztették, tizenheten megsebesültek. 

A The Week tudósítása szerint a robbanás oka egyelőre tisztázatlan.  Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A hatóságok nyilatkozata szerint a robbanásra Hafiz Saeed körözés alatt álló terrorista otthonától körülbelül 120 méterre, egy kórház közelében került sor. Hafiz Saeed a Lashkar-e-Taiba, vagyis az Igazak Hadserege dzsihadista szervezet társalapítója és a Jamaat-ud-Dawah iszlamista terrorcsoport vezetője. 

Hafiz Saeed állt a 2008. november 26-i, mumbai terrortámadások mögött, és 2020 novemberében tíz év börtönbüntetésre ítélték. Mumbaiban a támadások során 166-at vesztették életüket.

A szerdai robbanás erejétől a környéken álló épületek üvegei összetörtek, hangja pedig messziről hallható volt a szemtanúk szerint.

A pandzsábi rendőrfőnök közleménye szerint a nyomozást a terrorelhárítás (CTD) vette át, mely többek között megállapítja majd vizsgálatai során, hogy öngyilos merénylet történt-e, ha valamilyen pokolgép okozta a robbanást.

A hatóságok arra kérték a lakosságot és a médiát, hogy ne bocsátkozzanak találgatásokba arról, hogy ki vagy mi állhat a robbanás mögött.