20 zarándok vesztette életét egy pakisztáni buszbalesetben

Felborult busz roncsa a Pakisztán délnyugati részén fekvõ Beludzsisztán tartomány Huzdar körzetében 2021. június 11-én. A balesetben legkevesebb tizennyolc ember életét vesztette, és több mint harminc megsérült. Az utasok zarándokok voltak, akik visszatérõben voltak a Szindh tartománybeli Dadu körzetbe, miután felkerestek egy szúfi szentélyt. MTI/AP/Younis Baloch
not image

Borbély Fanni

2021.június.11 - 14:50

A buszbaleset kora reggel történt a pakisztáni Beludzsisztánban, melyben nagy valószínűséggel közrejátszhatott az is, hogy a busz túlterhelt volt, és az utasok még a busz tetején is utaztak.

Egy vallási fesztiválról hazatérő zarándokokkal zsúfolt busz pénteken a mélybe zuhant Pakisztán délnyugati részén, melynek következtében legalább 20-an meghaltak, 10 másik utas pedig súlyosan megsérült – közölték tisztviselők.

Az NDTV szerint a busz a kora reggeli órákban letért az útról és árokba borult a Pakisztán délnyugati részén fekvő Beludzsisztán tartományban, Khuzdar körzet Karkh körzetében.

“A busz túlterhelt volt, és az utasok még a busz tetején is utaztak” – mondta a Reutersnek egy pakisztáni biztonsági tisztviselő, miután félkatonai erőket és katonákat is küldött a túlélők megsegítésére.

“20 holttestet és több mint 40 sérültet fogadtunk be a khuzdari járási kórházban” – mondta Dr. Manzoor Zahir, hozzátéve, hogy a sérültek közül legalább 10 ember állapota súlyos, ezért a halálos áldozatok száma még megnövekedhet.

Bashir Ahmed, Khuzdar helyettes rendőrfőnök elmondta, hogy mind zarándokok voltak, akik egy helyi muszlim szent tiszteletére rendezett vallási fesztiválról tértek haza, az áldozatok pedig Szindh tartományból érkeztek.

A közlekedési és vasúti balesetek sajnos mindennaposak Pakisztánban, részben az utak és a sínek rossz állapota, és a karbantartási munkálatok hiánya miatt.