Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Egy multicégnél nem engedik vissza az oltatlanokat dolgozni

A Morgan Stanley azon dolgozóinak továbbra is otthonról kell elvégezniük a munkájukat, akik még nem részesültek koronavírus elleni védőoltásban.

MTI/AP/Bukbis Candra
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A CNBC televíziócsatorna riportjából kiderült, hogy a multi legtöbb irodájában már alkalmazzák az egyébként nagy vihart kavart szabályokat, amelyeket a pénzügyi vállalatok nagy része már bevezetett.

Július 12-étől kezdődően a munkavállalók nagy tömege tér vissza az Egyesült Államokban az irodába, ezzel párhuzamosan pedig azt várják el minden alkalmazottól, hogy oltassák be magukat covid elleni vakcinával. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Akinél még ez nem történt meg, vagy csak egyetlen dózist kapott, az nem járhat be 12-étől dolgozni, helyette marad a home office, akit viszont beoltottak, az irodában nem kell maszkot viselnie és a védőtávolság betartását sem fogják szigorúan ellenőrizni.

Az amerikai cégek többsége hasonló szabályozásokat vezetett be, a Blackstone például már júniusban oltottsághoz kötötte az irodába való visszatérést, míg a Goldman Sachs minden egyes munkavállalótól megkövetelte az oltottsági státusz igazolását.

A pénzügyi ágazaton kívül a légi közlekedésben szintén új szabályokat iktattak be az USA-ban a koronavírus-járvány hatására, a United Airlines például a magas fertőzöttségi adatokkal rendelkező országokba csupán teljesen beoltott személyzettel indít járatokat.

Eddig Indiát, Brazíliát, Chilét, Perut, Kolumbiát és Argentínát vették fel a listára, a közeljövőben azonban tovább bővülhet a szankcionált államok sora Kínával és Tajvannal, valamint Japánnal.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.