Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

Az orvosok szerint le kellene választani a sürgősségi ellátást az alapellátásról

A Háziorvosok Online Szervezetének alapítója elmondta, a betöltetlen háziorvosi praxisok nem számítanak új keletű problémának, melynek megoldása egyszerűbb lenne, ha lenne rá hajlam.

MTI/Balázs Attila
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Békássy Szabolcs az ATV Start című műsorában közölte, a háziorvosi praxisok betöltetlenségének hátterében az elöregedő háziorvosi korfa áll, ám reméli, hogy a koronavírus-járvány végével elindulhat a szakmai egyeztetés az üres praxisok betöltésére.

Az alapellátás minőségi fejlődésének záloga, hogy a sürgősségi ellátását leváltsák róla, és az alapellátásban tényleg a prevencióval tudjanak foglalkozni – magyarázta Békássy, aki egyúttal hozzátette, térinformatikusok segítségével lehet meghatározni majd az optimális üzemet. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Emellett a telemedicinális eszközök széles köre is megmarad. Nagyon fontos, hogy ne kontrollálaltlan legyen a betegbeáramlás, de ez nem jelenti azt, hogy az akut problémákkal érkezők ne kerülnének ellátásra.

Viszont továbbra is indokolt, hogy a légúti betegséggel érkezőket először telefonon keresztül lássák el – hangsúlyozta a szakember.

Békássy Szabolcs a kétnyelvű oltási igazolványok kiállításával kapcsolatosan elmondta, a pandémia okozta terheket nehéz lesz ellensúlyozni, lelkileg és fizikailag is elfáradtak a háziorvosok, ezért az adminisztratív terheket mindenképpen csökkenteni kell.

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.

Nem volt még olyan népszerűtlen elnöke az USA-nak, mint Joe Biden

Egy friss Gallup-felmérés szerint Joe Biden elnök népszerűsége 38,7%-ra esett, ami az elmúlt 70 év legalacsonyabb szintjét jelenti egy amerikai elnök esetében.