Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Újabb szankciókat készít elő az USA Oroszországgal szemben

Újabb szanciócsomagot készít elő az USA Oroszországgal szemben, de ennek részleteiről többet egyelőre nem árultak el.

Fotó: Genf, 2021. június 17. Joe Biden amerikai elnök felveszi napszemüvegét a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozót követõen tartott sajtóértekezleten a Genfi-tó partján lévõ La Grange-villában 2021. június 16-án. MTI/AP/Keystone/Pool/Peter Klaunzer
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Újabb szankciócsomagot készít elő az Amerikai Egyesült Államok Oroszországgal szemben Alekszej Navalnij tavalyi megmérgezése miatt – jelentette be egy vezető tisztviselő vasárnap. 

Jake Sullivan, Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója a CNN-nek adott interjúja során beszélt először az új szankciókról – írja a Times of Oman Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

“Korábban már vetettünk ki szankciókat Oroszországgal szemben Alekszej Navalnij megmérgezése miatt… Európai szövetségeseinkhez csatlakozva közös erőfeszítéseket tettünk az idegméreg alkalmazásának orosz földön, orosz állampolgár elleni használatának megtorlására Oroszországgal szemben” – jelentette ki Sullivan. 

Hozzátette, hogy újabb szankciócsomag bemutatását készíti elő az Egyesült Államok kormánya az ügyben. A nemzetbiztonsági szakértő hangsúlyozta, hogy már korábban is megmutatták, hogy “nem fognak kesztyűs kézzel bánni” Oroszországgal. 

Navalnij, Putyin egy legjelentősebb politikai ellenfele tavaly augusztus 20-án lett rosszul egy belföldi repülőúton, Szibériában. Két nappal később Berlinbe szállították, míg kómában volt. Szakértők szerint a Novicsok nevű idegméreggel mérgezték meg, megyet német, francia és svéd laboratóriumok is megerősítettek.

Navalnij felépülése után visszatért Oroszországba Németországból, és rögtön landolás után őrizetbe vették a hatóságok januárban. Azóta több mint két év szabadságvesztésre ítélték, a büntetését egy vidéki büntetés-végrehajtási intézményben tölti. Támogatói szerint Putyin így próbálja elhallgatatni ellenzékét.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.