Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,69 Ft
Euró
388,52 Ft
Font
451,63 Ft
Bitcoin
62,646 $

Nehéz hónapok elé néznek a magyar vendéglátósok

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke úgy gondolja, minden eddiginél fontosabb változtatni a külföldi és belföldi turisták arányán Budapesten, ez viszont korántsem lesz egyszerű feladat.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Flesch Tamás az ATV televíziócsatorna megkeresésére közölte, a budapesti turizmus kapcsán 2019-es adatokról lehet beszélni, ami egy rekordévnek számított. A kereskedelmi szálláshelyeken akkor 90-95 százalékban külföldiek fordultak meg, csak a maradék 5-10 százalékot adták a helyiek.

Mivel Budapest centrális fekvésű, ezért megszokták az emberek, ha feljönnek egy programra, akkor reggel érkeznek, este pedig távoznak, ezért Flesch szerint nehéz lesz őket átszoktatni. Soron kívül Változékony időjárás vár ránk szerdán, több helyen is van kilátás csapadékra

A fővárosi foci-Eb kapcsán a szakember elmondta, rengeteg szálloda megteheti, hogy olcsóbban hirdeti magát, mivel jelenleg az a furcsa helyzet adódott elő a koronavírus-járvány utáni fellélegzési időszakban, hogy egyszerűen nincsen vendég, és minimálisak voltak az olyan éjszakák, amikor hotelekben maradtak az emberek.

A jelenlegi helyzetet nehezíti, hogy alig lehet szakácsot és szobalányt találni, ami bérnövekedéssel is jár. Ez lehet a következő hónapok slágertémája, hogy hogy tudjuk megtartani a munkaerőt, és ha megnyitnak a nyugati országok, velük szintén versenyezni kell, hogy ne csábítsák el a dolgozókat. Mindezt bérrel és motivációval lehet megtenni, az emberek oda mennek, ahol biztonságban érzik magukat – írta a hírportál.

Flesch hozzátette, ez most egy szenvedős pár hónap lesz, és mindez addig fog tartani, amíg le nem csillapodik a helyzet, akkor lehet majd látni, ki maradt életben, ki tudott újranyitni, és kivel tudnak tovább dolgozni.