Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

A Világbank elutasítja El Salvador kérését, hogy segítsen a bitcoin bevezetésében

A Világbank elutasította El Salvador kormányának kérését, hogy segítsen az országnak a bitcoin törvényes fizetőeszközként való bevezetésében.

Fotó: Unsplash/Bermix Studio
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nemzetközi hitelező elutasítása akadályozhatja a kormány azon célkitűzését, hogy három hónapon belül az egész országban elfogadják a digitális valutát.

El Salvador kormánya a múlt héten a világon elsőként szavazta meg a bitcoin hivatalos bevezetését, és azt tervezi, hogy az ország hivatalos pénzneme, az amerikai dollár mellett használja majd. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Alejandro Zelaya pénzügyminiszter szerdán korábban azt mondta, hogy a kormány „technikai segítséget” kért a Világbanktól a kriptovaluta bevezetéséhez – írja a BBC.

Zelaya elmondta, hogy a kormány tisztviselői a Nemzetközi Valutaalappal is tárgyaltak, amely szerinte „nem ellenzi” a terveket.

A Világbank szóvivője megerősítette a Reutersnek, hogy „a kormány valóban megkeresett minket a bitcoinhoz kapcsolódó segítségért”, de azt mondta, hogy közvetlenül nem tud segíteni, „tekintettel a bitcoin környezetvédelmi és átláthatósági hiányosságaira”.

„Elkötelezettek vagyunk El Salvador segítése mellett számos módon, többek között a valuta átláthatósága és a szabályozási folyamatok tekintetében”

– mondta a szóvivő.

Az IMF szóvivője a múlt héten újságíróknak azt nyilatkozta:

„A bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadása számos makrogazdasági, pénzügyi és jogi kérdést vet fel, amelyek nagyon alapos elemzést igényelnek”.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.