Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,56 Ft
Euró
388,14 Ft
Font
452,76 Ft
Bitcoin
63,925 $

Ismét csúcson a bitcoin Elon Musk bejelentése után

Bár éves szinten nem döntött rekordokat a világ legnépszerűbb kriptovalutája, több mint egy hónapig tartó gödörből mászott ki.

Pixabay
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy ismét engedélyezni fogják a bitcoinnal történő átutalásokat és tranzakciókat abban az esetben, ha a kriptobányászok nagyjából 50 százalékban tiszta energia felhasználásával termelik ki a virtuális tokeneket – írta ki Twitterére Elon Musk.

A poszttal a Cointelegraph egyik beszámolójára reagált, ami Magda Wierzyckát, a dél-afrikai Sygnia vagyonkezelő ügyvezetőjét idézte, aki szerint Musk legutóbbi, bitcoinról szóló tweetjei miatt az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek vizsgálatot kellene indítania – olvasható a Portfolio összegzésében. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

A bitcoin vasárnap délutánra 9 százalékot erősödött, és 39 ezer dollár fölé emelkedett, utoljára ezen a szinten június 3. környékén járt, akkor azonban hirtelen megtorpanás követte a minimális emelkedést.

Musk hozzátette, a Tesla a bitcoinjainak 10 százalékát tudta eddig értékesíteni, ezzel pedig azt szeretnék bizonyítani, hogy a piaci árfolyam mozgatása nélkül is likvidálhatják a kriptovaluta állományát.

A bitcoin árfolyama azóta is tartja magát, jelenleg 39 ezer dollár környékén mozog, azonban még mindig 38 százalékkal gyengébben áll, mint az április közepi 63 ezer dolláros csúcson.

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.