Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,682 $

Jóváhagyta az EU a Moderna vakcinájának új, franciaországi gyárát

Új oltóanyaggyárat hagyott jóvá az EMA Franciaországban, mely havi 1-2 millió fiola extra vakcinát jelenthet.

...svg content...Fotó: MTI/AP pool/Paul Sancya
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bejelentette, hogy a testület jóváhagyta az új Moderna-oltóanyaggyár létesítését Franciaország középső területén, hogy fellendüljön a koronavírus elleni vakcinák előállításának üteme.

Az új gyár Monstban, Indre-et-Loire megye székhelye, Tours közelében kap helyet, és a Recipharm gyógyszeripari vállalat üzemelteti majd – közölte az EMA pénteken az RT beszámolója szerint.  Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

A svédországi székhelyű Recipharm már rendelkezik egy monts-i üzemmel, melyben a gyógyszerészeti készítmények csomagolása zajlik.

Múlt héten a szabályozó hatóságok két új üzemet hagytak jóvá az Egyesült Államokban az amerikai fejlesztésű Moderna koronavírus elleni védőoltás aktív összetevőinek gyártásához és végső oltóanyag előállításához.

Az EMA szerint a három új gyár 1-2 millió extra fiola oltóanyag előállításához járulhat hozzá havi szinten, mely az EU oltási programját segítheti. 

Az Európai Bizottság februárban jelentette be, hogy megállapodásra jutott a Modernával további 150 millió dózis vakcina beszerzésére az idei évre vonatkozóan, és 2022-ben még 150 millió adag megvásárlására van lehetősége az EU-nak.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.

A Tisza Párt egyik képviselője közös fotót posztolt Marco Rossival, nagy port kavart az ügy

A fotó alapján ugyanis az feltételezhető, hogy Rossi is támogatja a Tisza Pártot, csakhogy mint kiderült, nem tudott róla, hogy ily módon használják majd fel a fotót.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.