Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,558 $

Egy biztonsági őr orvosnak adta ki magát, majd megműtött egy nőt, aki később életét vesztette

A rendőrség közleménye szerint meghalt egy nő, miután egy pakisztáni kórház volt biztonsági őre orvosnak adta ki magát, és műtétet hajtott végre rajta.

Fotó: Unsplash/Bermix Studio
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 80 éves Shameema Begum vasárnap hunyt el, két héttel azután, hogy Muhammad Waheed Butt megpróbálta ellátni a hátán lévő sebet a keleti Lahore város egyik állami kórházában.

„Nem tudunk lépést tartani azzal, hogy minden orvos és mindenki mit csinál folyamatosan. Ez egy nagy kórház” Soron kívül Orbán Viktor szerint Karácsony majdnem megakadályozta az érkezését

– magyarázta a lahori Mayo kórház egyik, magát megnevezni nem kívánó közigazgatási tisztviselője.

Azt is elmondta, hogy nem világos, milyen típusú műtétet végzett a szélhámos a műtőben, ahol egyébként egy szakképzett technikus is jelen volt. A pakisztáni közkórházak, ahol a betegeknek némi pénzt kell fizetniük a kezelésért, gyakran nem hatékonyak, sőt, inkább kaotikusak.

Begum családja kifizette Buttnak a műtétet, valamint két további otthoni látogatást, hogy újrakötözzék a sebét. Amikor azonban a vérzés és a fájdalom súlyosbodott, a családja visszavitte a kórházba, ahol rájöttek, mi történt. A holttestét megőrizték a boncolásra, hogy kiderüljön, halálát az elrontott műtét szövődményei okozták-e.

„Az őr ellen vádat emeltek, és jelenleg is őrizetben van. Butt a múltban is orvosnak adta ki magát, és más betegeknél is tett házi látogatásokat”

– mondta az AFP-nek Ali Safdar, a lahori rendőrség szóvivője.

A Mayo kórház munkatársai szerint Buttot két évvel ezelőtt kirúgták, mert pénzt próbált kicsalni a betegektől. Az RFI szerint májusban letartóztattak egy férfit, aki a Lahore-i Általános Kórházban orvosnak adta ki magát, és pénzt zsarolt ki a sebészeti osztályon fekvő betegektől.

Majd 2016-ban kiderült, hogy egy magát idegsebésznek kiadó nő nyolc hónapon át végzett műtéteket képzett orvosok mellett a Lahore-i Szolgáltató Kórházban, Pakisztán második legnagyobb egészségügyi intézményében.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.