Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Koronavírus – a remdesivir klinikai tesztelése eddig biztató eredményeket mutat

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy az elvégzett gyógyszeres kezelések pozitív hatással voltak a koronavírus-betegekre.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy az elvégzett gyógyszeres kezelések pozitív hatással voltak a koronavírus-betegekre.

A több mint ezer kórházi ellátásra szoruló COVID-19 fertőzöttnek beadott remdesivir készítmények felgyorsították a gyógyulási folyamatokat – számolt be róla a New England Journal of Medicine orvostudománnyal foglalkozó lap. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„Az előzetes eredmények után rájöttünk, hogy az oxigénterápiára szoruló koronavírus-páciensek esetében a remdesivir enyhülést hozott számukra. Hozzá kell tenni azonban, hogy a magas halálozási ráta továbbra is fennáll, ezért egymagában a remdesivires kezelés nem elegendő a gyógymód során.”

áll a szerdai közleményben.

Összesen 1 059 beteget vizsgáltak, közülük 538-an kapták meg a Gilead Sciences antivirotikumát, 521 embernek pedig hatástalan placebót adagoltak. A kutatásból kiderült, hogy a felépülési idő középértéke a remdesivirnél 11 nap volt a placebocsoport 15 napjához képest.

A teszteléseket február 21-én kezdődtek és április 19-én fejeződtek be, az önkéntes koronavírus-fertőzötteket az Egyesült Államokból, Dániából, az Egyesült Királyságból, Görögországból, Németországból, Mexikóból, Dél-Koreából, Spanyolországból, Japánból és Szingapúrból toborozták.

Április 22-ig 482 páciens épült fel teljesen a betegségből, 81-en azonban sajnálatos módon az életüket vesztették.

A remdesivir esetében 114 embernél léptek fel súlyos mellékhatások, míg a placebóval kezelt csoportnál 141-en produkáltak komolyabb tüneteket.

A hivatalos jelentés szerint április 28-ig a 29 napos tesztelési fázist a 391-en teljesítették a remdesivires csoportból, a placebóval ellátott csoportból pedig 340-en gyógyultak fel vagy hunytak el.