Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,18 Ft
Euró
385,16 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Van egy ország, ahol Pfizert ajánlanak azoknak, akik Sinopharm-vakcinát kaptak

A rendkívül magas átoltottsági aránnyal rendelkező Bahreinben a Pfizer-BioNTech oltóanyagát ajánlják fel harmadik dózis védőoltásként.

...svg content...Fotó: Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Index az AP hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, hogy Bahreinben a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltását ajánlják harmadik adag vakcinaként azoknak, akik két dózis Sinopharm-oltóanyagot kaptak, elmúltak ötvenévesek, túlsúlyosak vagy legyengült immunrendszerrel rendelkeznek. 

Magyar szakemberek is jó megoldásnak tartják, hogy azok, akiknél a kínai fejlesztésű koronavírus elleni védőoltást követően nem, vagy csak nagyon alacsony szintű antitest-jelenlét mutatható ki, egy harmadik dózis, de más típusú vakcinával legyenek újra beoltva.

A közel-keleti szigetországban az első két Sinopharm-oltást követően fél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a harmadik, ezúttal Pfizer-oltóanyagot beadják. 

Az 1.6 milliós lélekszámú Bahrein az egyik legmagasabb átoltottsági aránnyal rendelkezik a világon: a lakosság csaknem 50 százaléka már felvette a koronavírus elleni vakcinát. Jelenleg mégis súlyos járványhullámmal néz szembe az ország, amely miatt kéthetes lezárásokat voltak kénytelenek elrendelni.

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.