Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Megvan az első ország, ahol kipróbálják a vakcinák keverését

Azok az emberek, akik krónikus alapbetegségben szenvednek, két kínai oltás után kérhetnek Pfizer-vakcinát is.

MTI/Rosta Tibor
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A közel-keleti térségben található szigetország, Bahrein vezetheti be a világon elsőként a kevert koronavírus elleni oltóanyagok alkalmazását – számolt be róla a The Wall Street Journal hírportál.

Bahreinben a koronavírus-járvány harmadik hulláma következtében napi szinten átlagosan háromezer fertőzöttet regisztrálnak, elhunytak tekintetében egymillió lakosra vetítve még rosszabbul állnak, mint Indiában, ezért szükséghelyzeti lépésekhez folyamodtak. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Elhatározták, hogy a veszélyeztetett korcsoportnak felajánlják a harmadik oltást is, ezáltal a világon először itt keverhetik össze a védőoltásokat.

Valid Kalifa Al-Manea egészségügyi államtitkár közölte, az 50 év feletti, elhízott vagy krónikus betegségben szenvedő betegeket ösztönzik főként arra, hogy két Sinopharm-vakcina után hat hónappal a Pfizer-vakcinával újabb oltást kérjenek.

Azok, akik nem tartoznak bele ebbe a kategóriába, szintén foglalhatnak maguknak harmadik időpontot, esetükben azonban kizárólag kínai védőoltásra lehet jelentkezni. Az államtitkár hozzátette, a Sinopharm védőoltása magas fokú védelmet nyújt, és a beoltottak több mint 60 százaléka ezt a készítményt kapja

Hiába tűnnek lesújtónak a napi adatok, a statisztikákból kiderült, hogy a kórházba kerülő páciensek 90 százaléka nem kapott oltást, ami arra utal, hogy bevált a módszer, és hamarosan mérséklődhet Bahreinben is a járvány intenzitása.