Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
401,56 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,802 $

Szinte biztosan lesz ősszel negyedik járványhullám

Lisziewicz Julianna immunológus szerint a vírusok nyáron rosszabban terjednek, ezért kedvezőek a járványügyi adatok, ám ősszel ismét intenzíven terjedhet a kórokozó.

...svg content...MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Spirit Fm Reggeli Aktuál című műsorában a szakember hozzátette, nem lehet elérni a nyájimmunitást, ezért inkább a normális kerékvágásba és életbe való visszatérést preferálná, ami elképzelhető cél lehet.

Lisziewicz Julianna figyelmeztetett, bár a jelenleg elérhető vakcinák megvédenek a betegségtől, arra viszont nincs adat, hogy a fertőzéssel szemben is ugyanilyen védettséget adnának, ha pedig a vírus terjed, nyájimmunitás semmiképpen sem alakulhat ki. Soron kívül Orbán Viktor célja az 1 millió forintos átlagkereset elérése Magyarországon

Az immunológus úgy gondolja, a gyerekek oltására is feltétlenül szükség lenne a nyájimmunitáshoz, és ahogyan terjed a vírus a világban, a veszélyes mutációk is veszélyeztetik a természetes védettséget, ezekkel a variánsokkal szemben pedig nem mindig véd a vakcina.

Mivel az indiai covid-törzs 50-szer erősebben fertőz, mint a vuhani alapváltozat, ezért Lisziewicz Julianna szerint elkerülhetetlen a negyedik járványhullám kialakulása:

„Nem lehet elkerülni véleményem szerint a következő hullámot, de azt el lehet kerülni, hogy aránylag ne legyen nagy, hanem aránylag kicsi legyen.”